DIN766 316L Krom Zincir



  • Irgat dişlisinde sorun yaratmıyor. Üzerinde galvaniz çapakları gibi takıntılar yok.
  • Akıcı. Çapayı atarken kolayca kayıp gidiyor.
  • Geri alınırken zincirlikte fazla yığılma yapmıyor. Yanlara doğru daha kolay yayılıyor. Bu da ırgatın çalışmasını rahatlatıyor.
  • Yukarıdaki özellikleri nedeniyle, ırgatın uzaktan kumanda ile kullanabilmesini sağlıyor.
  • Kopma mukavemeti galvanizli zincirden daha yükseltir.
  • Sık sık galvanizletmek gibi bir sorunu yok.


GENEL AÇIKLAMA

Demirlediğinizde, diğer tekneler sizin zincirinizi daha kolay fark edebilirler. Yıpranan baklalar varsa, göz kontrolü ile ayırt edilmesi daha kolaydır. Tekne üzerine pas akıtmaz. Görünümü ile tekneye güzellik katar.

DIN766 AISI 316L krom zincirler, korozyon dayanımı en yüksek olan düşük karbonlu 316L kalite paslanmaz çelikten üretilmektedirler. Malzeme garantisiyle gelen bu zincir, zincirliğinde akışkanlık ve yığılma problemi olan, galvaniz zincirini daha fazla galvanizletmek istemeyen ya da teknesinde görünüme önem veren denizciler için ideal çözümdür. 316L kalite zincirinizin mil kısmında olduğu gibi kaynak yerlerindede pas yapmayacaktır. Mükemmeli arayanlar için, zincir teknolojisinin geldiği son nokta olan 316L Grade 60 CROMOX krom zinciride artık müşterilerimizin tercihine sunuyoruz.

Zincir siparişleriniz veya bu konuyla ilgili merak ettiğiniz bilgiler için lütfen bizimle iletişime geçin.

Seçim Tablosu

KROM ZİNCİRİN OKSALİK ASİT İLE TEMİZLENMESİ:

— Paslanmaz çelik, deniz suyunda tamamen paslanmaz değildir. Bunu koruyan üzerindeki pasif oksit tabakasıdır. Özellikle zincirliğin dibi gibi oksijenle temasın azaldığı yerlerde, deniz suyu daha çok korozyon yapabilir.
— Paslanmaz aksamı korumanın en etkin yolu, her seyirden sonra tatlı su ile yıkamaktır.
— Eğer bunu yapamadıysanız ve zincirinizde önemli derecede paslanma olduysa, aşağıda anlatılan şekilde temizleyebilirsiniz.
1) Hepsini içine alabilecek büyüklükteki plastik bir kovaya zincirin tamamını koyun.
2) Bir başka plastik kapta, zincirin üstünü örtecek kadar oksalik asit + su çözeltisi hazırlayın.
3) Bunun için her bir litre suya yaklaşık 25gr oksalik asit koyarak eriyinceye kadar karıştırın.(Orta dolulukta bir çorba kaşığı, yaklaşık 35gr oksalik asit alır.)
4) Bu karışımı, tamamen örtecek kadar zincirin üstüne dökün.
5) Hava sıcaklığına ve pasın yoğunluğuna göre temizlenme süresi değişir. Yaklaşık birkaç saat kadar sürebilir.
6) Her yarım saatte bir, zinciri kontrol edin. Yaklaşık %80 kadar temizlendiğinde, oksalik asitli sudan çıkartın. Baklaların birbirine basan yerlerinde biraz pas kalabilir. Gereğinden fazla tutarsanız temizlenmiş yüzeyler de matlaşmaya başlayabilir.
7) Çıkarttığınız zinciri, tatlı su ile yıkayarak(mümkün ise basınçlı su ile) asitten arındırın. Zincir temizliği bitmiştir.
— Oksalik asitli suyu, diğer paslanmaz aksamın temizliği için de kullanabilirsiniz. Bunun için temizlenecek yere sürüp 10 dakika kadar bekleyip, tam kurumadan bezle ovarak silin. Gerekirse birkaç defa daha tekrarlayınız.
— Oksalik asit zayıf bir asittir. Ancak cildiniz ile temas ederse su ile yıkayınız.
— Görünümü toz şeker veya sofra tuzuna çok benzer. Yanlışlıkla yutulmaması için tedbir alınız. Not: Oksalik asiti ecza depolarından ya da Eminönü Mısır Çarşısı’ndan temin edebilirsiniz. 

Bizi Tercih Edenler